HTML

Utolsó kommentek

  • Az IFE JELENLEGI ALELNÖKE: TISZTELT POLGÁRMESTER ÚR. Lehet hogy nem itt kéne ilyeneket megkérdezni ezért előre is elnézést ké... (2014.02.24. 20:12) Ivádi Fiatalok
  • ColT: És valahogy meg tudjuk érteni a dolgot. Érdekes módon mindenfélére van pénz, de amikor arra kerül ... (2010.10.12. 21:08) Trükkös falurombolás 2.
  • ColT: "melyet talán senki más nem ért, csak az Önökhöz hasonló pártkatonák, akik a legsanyarúbb időben i... (2010.10.12. 19:29) Trükkös falurombolás 5.
  • Artaban: Van. (2010.03.08. 21:44) Mondd mennyit ér az ember...?! hatodik rész
  • slysco: Ha ehhez még hozzávesszük azokat a településeket, amelyek igazából nem is veszteségesek, csak a kö... (2009.11.05. 18:55) Trükkös falurombolás. 1
  • Utolsó 20

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Hagyó Miklós demokrácia-félelmei

2008.02.08. 23:33 Ivády Gábor

Tisztelt Hagyó Miklós Képviselő Úr!
 
Kissé megkésve, de még időben válaszolok felhívására, melyben a demokráciát félti az utcai kukagyújtogatóktól és emiatt egy kiáltvány aláírására kér. 
 
A demokrácia nagyon törékeny dolog azt óvni és félteni kell. Mint a porcelán csészét az asztalon, rengeteg veszély fenyegeti, de nagyon fontos felállítani a prioritásokat amikor aggódunk érte. 
 
Az a csésze mindenkié és nem csak a Parlamentben ülő politikai elité! Nem attól kell félni elsősorban, hogy egy meteorzápor összetörheti, hanem mindenekelőtt egyéni érdekből ne törje le senki a fülét. Ne öntögessenek bele, hirtelen egymás után hideget, majd forrót, mert nem csak a festék látja kárát, hanem a porcelán is össze fog roppanni.
 
Az is fontos, hogy ne ezt vagdossák egymáshoz amikor a politikai ellenfelükkel vitáznak, mert mi kis emberek nem tudunk mindig ott lenni, hogy elkapjuk ha le akar esni.
 
Javasolt lenne nem megpróbálni új alakot adni neki, átfesteni, megreformálni, hanem megőrizni a jelenleginek az értékeit. Így is rengeteg csorba esett már rajta, amit Önök, kormánypárti képviselők ejtettek rajta amikor bezáratták az iskoláinkat, a postáinkat és most az óvodáink vannak soron. A demokrácia csészéje úgy teljes és egész, ha annak minden része egyformán csillog. Például a 4-es Metro új logójának ragyogása nem fogja eltakarni a vidékről elvont fejlesztési pénzekből adódó mocskot.
 
Ajánlott lenne kávét szürcsölgetni belőle, hogy minél többet és éberebben dolgozhassanak az ország érdekében és nem választási kupa gyanánt évekig pezsgőt nyakalni öntudatlan állapotban tartva társadalmat, gazdaságot és saját magukat egyaránt.
 
A levelében ezt kérdezi: Velem, vagy ellenem? Nincs harmadik út!
 
Van harmadik út! A demokráciát valóban féltő, a hazájukért mindenre képes, az esküjüket komolyan vevő, felelősséggel, szociális érzékenységgel és alázattal bíró politikusokra van szükségünk, akik kezében nem kell féltenünk a demokráciát, sőt még a kukák is nyugodtan aludhatnak október 23-a éjszakáján.
 
Hogy hol vannak ezek az emberek? Nem tudom. Azt tudom, hogy nem a Parlamentben és remélem, hogy hamarosan előkerülnek valahonnét.
 
Higgye el nekem a demokrácia nem fél. Az túl fogja élni a kukagyújtogatókat is és azokat is akik az egyéni érdekeiket előbbre helyezik a közérdeknél. 
 
Önöket, országgyűlési képviselőket. 
 
Sőt a demokrácia arra is képes lesz, hogy az Önök neveit negatív előjellel említse majd meg a későbbi történelemkönyvekben, ha egyáltalán érdemes lesz beszélni személy szerint bárkiről a jelenlegi vezetők közül. Soha nem leszünk büszkék Önökre ebben biztos lehet! 
 
Mi Önöktől félünk. Attól, hogy még mielőtt feleszmélne az ország összetapossák, eltiporják azokat az értékeket, településeket, kulturális hagyományokat amelyeket több mint ezer év alatt hozott létre a hazáját szerető magyarság. 
 
Üdvözlettel,
 
Ivády Gábor
polgármester

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ivad.blog.hu/api/trackback/id/tr376947121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása