HTML

Utolsó kommentek

  • Az IFE JELENLEGI ALELNÖKE: TISZTELT POLGÁRMESTER ÚR. Lehet hogy nem itt kéne ilyeneket megkérdezni ezért előre is elnézést ké... (2014.02.24. 20:12) Ivádi Fiatalok
  • ColT: És valahogy meg tudjuk érteni a dolgot. Érdekes módon mindenfélére van pénz, de amikor arra kerül ... (2010.10.12. 21:08) Trükkös falurombolás 2.
  • ColT: "melyet talán senki más nem ért, csak az Önökhöz hasonló pártkatonák, akik a legsanyarúbb időben i... (2010.10.12. 19:29) Trükkös falurombolás 5.
  • Artaban: Van. (2010.03.08. 21:44) Mondd mennyit ér az ember...?! hatodik rész
  • slysco: Ha ehhez még hozzávesszük azokat a településeket, amelyek igazából nem is veszteségesek, csak a kö... (2009.11.05. 18:55) Trükkös falurombolás. 1
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Trükkös falurombolás 5.

2009.10.29. 10:18 Ivády Gábor

Aztán jött az értesítés, hogy összesen 500 ezer forintot adtak.

Íme a reakciónk:

 


Tisztelt Miniszter Asszony/Úr!

Ivád a fizetésképtelenség határán mozog, mivel a Pénzügyminisztérium úgy döntött év elején, hogy amit kamatmentes kölcsönként kaptunk összeget a falugondnoki kisbuszunk megvásárlásához (ezért koldultam tavaly a Parlament mellett), azt felhalmozási pénzmaradványnak tekintette, kvázi úgy gondolta, hogy Ivád hirtelen a gazdag települések közé tartozik, nem jogosult önhiki-re.

Írtam leveleket, amelyekre érdemi válasz nem érkezett. Varga miniszter úr még arra sem volt hajlandó, hogy telefonon váltson velem pár szót.

Abban reménykedtünk, hogy a korábbi téves döntéseket majd a működésképtelen önkormányzatok egyéb támogatása című pályázaton próbálják meg orvosolni.

Most érkezett az értesítést, hogy 500 ezer forintot kaptunk ezen a címen. Köszönjük!

Erdőkövesd mindösszesen 9 kilométerre helyezkedik el tőlünk, ők önhiki-ben is sok milliót kaptak, most pedig hárommilliót ugyanazon a pályázaton ahol mi ötszázezret. Köztartozásuk szinte nincs, sőt egy negyvenmilliós nyugdíjas otthont építenek éppen. Alig laknak egy kicsivel többen, mint Ivádon. Ja, majd elfelejtettem, szocialista a polgármester.

Az Önök szakértői kormánya (de beszélhetünk polgármesterségem, azaz 2002-óta bármelyik kormányról) a mutyizástól és a sógor-komaságtól olyan szemellenzővel jár, amely nem csak az oldalra tekintést akadályozza meg, hanem az egész szemüket eltakarja. A pályázati elbírálásoknál soha nem a rászorultságot, hanem a településvezető politikai hovatartozását, a pártjuk érdekeit vették/veszik figyelembe.

Nem segítséget kérek, mert teljesen felesleges. Önök emberileg alkalmatlanok rá. Olyan torz értékrendet alakítottak ki magukban, melyet talán senki más nem ért, csak az Önökhöz hasonló pártkatonák, akik a legsanyarúbb időben is csak a saját és barátaik boldogulását szolgálják.

Önök soha nem jártak Ivádon. Tartsák meg ezt a szokásukat! Fentebb említett döntésük után Ivád község képviselőtestülete azt a döntést hozta, hogy Önöket persona non grata-nak, azaz nemkívánatos személyeknek tekintik a faluban. Kérjük Önöket, hogy ne jöjjenek hozzánk, mert nem látjuk Önöket szívesen!

Mondhatják, hogy eddig sem jártak itt, hát ezután sem jönnek, sőt, hogy eszükbe sem jutott idelátogatni, de sokkal jobban tennék, ha egy kicsit elgondolkodnának eddigi tevékenységükön és elszégyellnék magukat. Annál kínosabb, mint hogy egy egész település elutasítja magukat, szerintem nincs, hiszen Önök politikusok, vagy ezt hiszik magukról.

Annak érdekében pedig, hogy soha ne felejtsük el, áldásos tevékenységüket, név szerint felsorolva azt a határozatot hoztuk, hogy Önökről soha nem fogunk közterületet elnevezni. Az utcák nem, de a legkínosabb ivádi határozat megőrzi Önöket az utókornak.

Lenne még egy kérésünk. A választások közeledtével, ne kezdjék el felfedezni magukban a szociális érzékenységet, a vidéki kötödést, a kistelepülésekért érzett mély aggodalmat. Hiteltelen lenne.

Végül hab a tortán, hogy előálltak a korrupció ellenes javaslatukkal. Szeretném megismertetni Önöket egy-két olyan szóval, amely eddig hiányzott a szótárukból:

Erkölcs, morál: a magatartásunkat befolyásoló, általunk (vagy a társadalom által) helyesnek tartott, olyan szabályok összességét értjük, amelyek túlmutatnak a jog és az egyéb írott szabályok keretein. Az erkölcs szabályai a társadalmi normák egyik típusát jelentik. Más megfogalmazás szerint az erkölcs azon elvek összessége, amelyek a helyes és helytelen, a társadalmi jó és rossz megkülönböztetését segítik a cselekvés szintjén.

További jó munkát nem tudok, de erkölcsi megtisztulást nagyon őszintén kívánok!

Ivády Gábor  - Ivád község polgármestere                                                   


Megjegyzés1: Akik a levelet kapják (nem felelősség, hanem abc sorrendben): Bajnai Gordon, Burány Sándor, Csehák Judit, Csillag István, Csizmár Gábor, Dr. Herczog László, Dr. Oszkó Péter, Draskovics Tibor, Göncz Kinga, Gráf József, Gyenesei István, Gyurcsány Ferenc, Kákosy Csaba, Kiss Péter, Kóka János, Kolber István, Kökény Mihály, Lampert Mónika, László Csaba, Medgyessy Péter, Németh Imre, Rácz Jenő, Sós Tamás, Szűcs Erika, Varga Zoltán, Varga István, Veres János.


Megjegyzés2: Saját költségemen biztosítok önöknek egy szociális kupont, mellyet beválthatnak Ivádon (illetve megbízottaik, vagy ha személyesen szeretnék, akkor szóljanak és kivisszük azt a falu határába, hiszen nem örülnénk neki ha beljebb jönnének.

 

 

 

4 komment

Címkék: politika panaszkönyv ivád segítség!

A bejegyzés trackback címe:

https://ivad.blog.hu/api/trackback/id/tr861483338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sophie_27 2009.10.29. 18:04:09

A kupon átvételéről kérek értesítést.

Krisz 39 2009.11.02. 14:33:15

Egy elküldött levél- válasz még nem érkezett. Feladó: Noé Krisztina <noek@citromail.hu>
Címzett: ivady.gabor@ivad.hu(Felvétel a címjegyzékbe)
Tárgy: egy vélemény-egy kérés
Érkezett: 2009.10.29 21:50

Tisztelt Polgármester Úr!

"Ivád község képviselő-testülete nemkívánatos személyekké nyilvánította mindazokat, akik 2002 óta miniszterelnöki, önkormányzati, illetve belügyminiszteri, szociális, pénzügyminiszteri, gazdasági, munkaügyi, illetve vidékfejlesztési miniszteri posztokat töltöttek be - tájékoztatta csütörtökön az önkormányzat döntéséről az MTI-t a Heves megyei község polgármestere."

Olvastam a hírt az interneten. Meglátogattam a község honlapját, elolvastam az Ön levelét is, beleolvastam a blogba.
Megértem elkeseredését, felháborodását.

Jómagam is viselem a kék szalagot a Pedagógus Szakszervezet felhívására, tiltakozva így a tervezett költségvetés közoktatást érintő megszorítása ellen. Támogattam azt a civil kezdeményezést, mely a Vakok és Gyengénlátok Országos Szövetségének megmentéséért indult, s melynek is köszönhetően mégsem a megalázóan kevés 50 milliós támogatást ítélték meg a szervezetnek.
2009 nyarán egyike voltam azoknak, akik továbbították a Szociális Charta 2008 Mozgalomnak a Magyar Szocialista Párt parlamenti képviselőinek címzett kérését, hogy ne szavazzák meg a tervezett adócsomagot.
Együttérzek Önnel és együttérzek a település valamennyi lakosával.
Mégis felháborított lépése. Rossz és antidemokratikus megoldásnak tartom a kirekesztést. Nem megoldás a problémákra az, ha kitiltják településükről azokat a politikusokat, akiket okkal vagy ok nélkül felelőssé lehet tenni a település nehéz helyzetéért.
Ez rossz politikai húzás. Erősíti azokat az erőket, melyek a kirekesztés politikáját folytatják, akár ez volt a célja, akár nem.

Javaslom, hogy vizsgálják felül ezt a döntést, vonják vissza azt, s helyette inkább kezdeményezzenek minél szélesebb társadalmi összefogást azokkal a civil szervezetekkel és politikai erőkkel, melyek a szegények életét kívánják javítani- mindenféle kirekesztés nélkül.

Tisztelettel: Noé Krisztina gyógypedagógus

5valve 2009.11.05. 09:45:25

Még sok ilyen polgármestert, és állampolgárt kívánok ennek az országnak. Ki kell hogy dolgozza magából, az erkölcstelen, az elmúlt 50 évből visszamaradt csökevényeket, és ez csak úgy lehet, ha így vagy úgy fellépünk ellenük. Semmi ilyesmit nem szabad szó nélkül hagyni, beletörődi, hiszen akkor nem fog változni semmi.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.12. 19:29:15

"melyet talán senki más nem ért, csak az Önökhöz hasonló pártkatonák, akik a legsanyarúbb időben is csak a saját és barátaik boldogulását szolgálják."
Hehh, barátaik? Ha pár százalék lenyúlásáról van szó, egymást is bármikor szívesen megfojtják... hol lennének barátaik...

Jó volt ez a levél :)
süti beállítások módosítása