HTML

Utolsó kommentek

  • Az IFE JELENLEGI ALELNÖKE: TISZTELT POLGÁRMESTER ÚR. Lehet hogy nem itt kéne ilyeneket megkérdezni ezért előre is elnézést ké... (2014.02.24. 20:12) Ivádi Fiatalok
  • ColT: És valahogy meg tudjuk érteni a dolgot. Érdekes módon mindenfélére van pénz, de amikor arra kerül ... (2010.10.12. 21:08) Trükkös falurombolás 2.
  • ColT: "melyet talán senki más nem ért, csak az Önökhöz hasonló pártkatonák, akik a legsanyarúbb időben i... (2010.10.12. 19:29) Trükkös falurombolás 5.
  • Artaban: Van. (2010.03.08. 21:44) Mondd mennyit ér az ember...?! hatodik rész
  • slysco: Ha ehhez még hozzávesszük azokat a településeket, amelyek igazából nem is veszteségesek, csak a kö... (2009.11.05. 18:55) Trükkös falurombolás. 1
  • Utolsó 20

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Veres János és a GPS

2008.03.25. 23:35 Ivády Gábor

A GPS fantasztikus találmány. Rengeteg időt spórolok meg vele, hiszen nem kell térképeket bújva félreállnom, vagy idegen embereket leszólítanom egy kis útbaigazításért. Most egy pillanatra elgondolkodtam, hogy így sokkal jobban bezárkózom-e az autóba és veszítem-e el azt a kevés személyes kapcsolatot is ami ilyenkor néhány emberrel bő egy percre összeköt, de nem emlékszem senkire akivel egy rövid „meg tudná mondani, hogy merre menjek?” kérdés után örök barátságot szőttem volna. Szóval hamarabb érek a célomhoz, ráadásul a vezetés alatt nyugodtabban feledkezhetek bele gondolataimba, mert a 10 x 15 cm-es éber barátom mindig figyelmeztet ha kanyarodnom kell. Nálam ez fontos dolog, mert egyszer Eger helyett Miskolcnál kanyarodtam le az autópályáról pusztán azért mert elbambultam, agyalgattam, álmodoztam. Ez hozzávetőleg azt jelentette, hogy nem 100 km után tértem le a pályáról, hanem mentem még nyolcvanat.
Méreteit tekintve nagyon széles a választék, már több mobiltelefonban is megtalálható GPS, de rövid időn belül megjelennek majd a karórába építettek (lehet, hogy már most is van, csak nem tudok róla), sőt egy eset kapcsán arra is rájöttem, hogy Magyarországon a Nemzetbiztonsági Hivatal a politikai vezetők fejébe is épített egy extra-mini globális helyzet meghatározót. Mielőtt elmesélem a konkrét történetet annyit még illik megjegyezni, hogy a GPS-szel is vigyázni kell. Máshogy gondolkodik mint mi és emiatt néha kalamajkába kerülhetünk. Nem szabad vakon hallgatnunk ár, néha felül kell bírálni a döntését, mert úgy járunk ahogy a minap Veres János miniszter úr. Elmondom az esetet, de szerintem Önök is láthatták a tévében (a képre kattintva megnézhetik).
Veres János egy megbeszélésről érkezett - közben lelki füleimmel hallom a GPS utasításait:
-          Menj előre két métert, majd az ajtó után fordulj balra!
-          Menj előre mackósan három métert, majd nézz balra, keress szemkontaktust az ott álló unszimpatikus férfival!
-          Melletted másik személy közlekedik, tarts kellő távolságot!
-          Menj előre négy métert a HírTv riporteréig, majd fordulj balra!
-          Menj még egy méter a riporterig, majd a következő lehetőségnél fordulj balra!
-          Nekimentél!
-          Újratervezés.
-          Fordulj balra, menj előre két lépést, majd állj meg!
-          Fordulj meg és szólj vissza a riporternek!
-          Fordulj vissza és menj előre három métert, majd a második ajtónál fordulj balra!
-          Még egy méter és a „Pénzügyminiszter” feliratú ajtón lépj be balra!
-          Érkezés a katasztrófa epicentrumába.
-          Lépj négy métert előre,  ülj le az asztalnál, majd köpködj mindenkire és mindenfelé. Nem baj, ha a szemedbe is megy.
-          Érkezés a célhoz. A GPS vétel megszűnt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ivad.blog.hu/api/trackback/id/tr26947123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása