HTML

Utolsó kommentek

  • Az IFE JELENLEGI ALELNÖKE: TISZTELT POLGÁRMESTER ÚR. Lehet hogy nem itt kéne ilyeneket megkérdezni ezért előre is elnézést ké... (2014.02.24. 20:12) Ivádi Fiatalok
  • ColT: És valahogy meg tudjuk érteni a dolgot. Érdekes módon mindenfélére van pénz, de amikor arra kerül ... (2010.10.12. 21:08) Trükkös falurombolás 2.
  • ColT: "melyet talán senki más nem ért, csak az Önökhöz hasonló pártkatonák, akik a legsanyarúbb időben i... (2010.10.12. 19:29) Trükkös falurombolás 5.
  • Artaban: Van. (2010.03.08. 21:44) Mondd mennyit ér az ember...?! hatodik rész
  • slysco: Ha ehhez még hozzávesszük azokat a településeket, amelyek igazából nem is veszteségesek, csak a kö... (2009.11.05. 18:55) Trükkös falurombolás. 1
  • Utolsó 20

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Közös lónak...hozzáállás 2

2007.06.23. 12:46 Ivády Gábor

Beszéljünk most az egyik vesszőparipámról, az autóról.
Csak első pillanatban tűnhet úgy, hogy mi halmozottan hátrányos helyzetű kistérségben önhibánkon kívül nehéz gazdasági helyzetben lévő település vagyunk akik minden évben pénzt kérnek a működésképtelen önkormányzatok egyéb támogatása címen adható alapból, azaz szegényebbek vagyunk mint a templom egere, mert második pillantásra máris láthatunk egy hivatali autót a (pétervásárai)polgármesteri hivatal előtt parkolni.
Bizony, van egy gyönyörű szép ezüst Toyotánk. Főállású sofőrrel! A villanyszámlánkat nem tudjuk kifizetni, de ehhez sajnos hozzá kell járulnunk, mert az öt település képviselőinek többsége úgy gondolja, hogy ez nem luxus, hanem nélkülözhetetlen minimum amivel rendelkeznünk kell. Az is igaz, hogy soha nem néztek utána annak, hogy ki, mikor és mire használja az autót, egyszerűen csak érzik a lelkük mélyén, hogy nélküle már nem lenne minden a régi.
Próbáltam arról meggyőzni a többieket, hogy legalább a sofőrről mondjunk le (nekem van jogosítványom és szinte soha nem iszom alkoholt, tehát bárhová, bárkihez megyek onnét alkoholos befolyásoltság nélkül jövök ki), de nem jártam sikerrel. (egy kis off topic (nem ideillő téma): néha furcsán néznek rám a kommunizmusban edződött és a mai napig vezető beosztásban maradt elvtársak he bejönnek hozzám a hivatalba, nem kínálom őket rögtön pálinkával, sőt az apróbb utalások után kiderül, hogy még csak nincs is az épületben egy kis házi pálesz a pincéből.)
Próbáltam arról is meggyőzni a többieket, hogy akkor vezessük pontosan: ki, mikor milyen ügyben utazik a kocsival és aztán osszuk szét a költségeket, de mindenki csak annyit fizessen amennyi őt illeti. Ez sem sikerült (belátom én is, hogy ez nehézkes lenne egyébként, de arra jó lenne, hogy a magáncélú használat visszaszorulna).
Próbáltam arról is meggyőzni a többieket, hogy ha szinte élni sem tudnánk az autó nélkül akkor is le kellene mondanunk róla, mivel a dolgozók bérét sem tudjuk finanszírozni, hónapról hónapra növekszik a tartozásunk. Nem sikerült.
Próbáltam arról is meggyőzni őket, hogy legalább egy füzetet vezessünk (a menetlevél erre alkalmatlan) amiben előre be kell írni, hogy ki, mikor, hová menne, mert ellenőrizhetővé válnak a dolgok, valamint nem fordulhatna elő az, hogy el kell mennem Budapestre hivatalos ügyben, megkérdezem, hogy az autó rendelkezésre áll-e és a válasz az, hogy nem, mert Pál Laci elment vele Pestre egy fél órája. Így aztán mehetek a sajátommal, de közben a hivatali kocsi benzinjének is fizetem a rám eső részét.
Korábban itt állt egy jó pár sor arról, hogy azok az emberek akik általában az autót használják mennyire nem tartanak be minimális etikai normákat sem és minden lelkiismeretfurdalás nélkül utaznak olyan helyekre, olyan találkozókra amikhez az önkormányzatoknak semmi közük (persze a költségeket kifizettetik), de nem akartam túlzottan személyeskedni, így inkább kitöröltem.
Mostanában Ivád sokkal többet használja az autót mint eddig, mivel elkezdtük más települések honlapjait is elkészíteni és sokat kell egyeztetésekre utazni. Nem lehet megtagadni tőlünk az autót, hiszen hivatalos ügyben utazunk, ráadásul még bevételt is hozunk a falunak. Jelen pillanatban nekem nagyon tetszik az, hogy mondjuk Erdőkövesd is fizeti azokat az utakat amiből egyedül és kizárólag Ivádnak van haszna. De hát többek között ők találták ki a jelenlegi rendszert, ők nem akartak változtatni rajta. Én kész vagyok akár holnap eladni az autót.

1 komment

Címkék: panaszkönyv ivád

A bejegyzés trackback címe:

https://ivad.blog.hu/api/trackback/id/tr23104294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Polgmester 2007.10.01. 09:30:14

A bejegyzésben van egy dőlt betűs rész amit akkor úgy gondoltam, hogy nem teszek bele, mert személyeskedésnek tűnhet és eltereli a figyelmet a valós problémáról. A legutóbbi testületi ülésen a péterkei polgármester már megint elragadtatta magát és úgy próbált intézkedéseket hozni az autóval kapcsolatban amihez sem felhatalmazása, sem joga nincs és nem volt (kizárólag önértékelési zavaroknak udom be az esetet).
Itt van tehát a korábban kitörölt rész: Nézzük meg kik használják az autót. Nem tudom elfelejteni és nem is akarom a következő esetet, így amit eztán írok az szubjektív látásmóddal elég tisztességesen át lesz itatva. Pál Lacinak megemlítettem, hogy szükségem lenne az autóra egy szombati napon (2003-ban), mivel hivatalos voltam a Belügyminisztérium Katasztrófavédelmi báljára. Hangsúlyozom, hogy a település szempontjából nagyon fontos eseményre mentem volna, ahol például a Belügyminiszter is jelen volt (tudják, rajta múlik hogy ki mennyi pénzt kap a települések közül) és vissza nem térő alkalom volt kapcsolatok építésére. Pál Laci azt mondta, hogy szombaton az autót nem lehet használni, ráadásul ne gondoljam már azt, hogy (magánügyben) bálba járogatok a kocsival. Azzal zárta le a beszélgetést, hogy: mész ahogy akarsz. Ekkor kezdtem utánanézni annak, hogy kik használták, használják az autót. Pál Laci az Államigazgatási Főiskolát Veszprémben végezte el levelező szakon. Ha hétvégére kellett menni, akkor beült pénteken a kocsiba, elvitette magát Veszprémbe (250km) majd a sofőr hazahozta a kocsit (újabb 250 km) (Pál Lacinak nem volt akkor még jogsija, tehát más megoldás nem volt - szerinte) Aztán vasárnap a sofőr szépen visszament érte és estére már itthon is volt. Ez ment négy évig az összes vizsgánál, szemináriumnál, stb. De egy belügyminisztériumi bál az magánügy. Néha Pál Lacit halaszthatatlan ügyben elszólítják külföldre a dolgai (Málta, Egyiptom, stb.) ekkor a vállalati autó kiviszi a reptérre, majd hazajön és természetesen a sofőr általában ott várja Ferihegyen az érkezéskor. Ez nem magánügy, mivel mondjuk a munkaügyi tanács szervezi az utat, ugye?! Aztán Laci a Heves Megyei Labdarúgó szövetség elnöke, az MLSZ elnökségi tagja. Az összes ülésükre hivatali kocsival megy és bizony előfordult, hogy kellett volna az autó, mert egy pályázat ügyében Budapestre kellett utaznom, de tettem azt megint a sajátommal, mert az autó Kecskeméten volt valami MLSZ ülésen. (magánvélemény: ha már ezekből az ülésekből semmi haszna nincs egyik településnek sem, akkor leglább a magyar labdarúgásnak lenne...!) Nem azt mondom, hogy nem lehet magánügyben is használni néha-néha az autót. Én is megteszem, mondjuk ha Egerben van az autóm szervizben, akkor azzal megyek be és a sajátommal jövök haza. Ez nagyon ritkán fordul elő, le tudok mondani róla, ha kell, megoldom máshogy is a dolgot . A mértéken van a hangsúly! (én is voltam már főiskolai vizsgán autóval, de akkor az a legvégső esetként került elő és nem úgy terveztem alapvetően az utazást, hogy más pénzén, más elől elhozva használom az önkormányzatok közös autóját, csak az enyém éppen használhatatlanná vált. Ja, más hasonló esetben mentem már busszal is főiskolára, mert nem volt pofám elkérni ilyen célra a kocsit, sőt eszembe sem jutott ez a megoldás!)
A fentiek tudatában mélységes nagyképűségnek, az önkritika teljes hiányának és mérhetetlen arcátlanságnak tartom azt, hogy akkor nem mehettem el az autóval a BM bálba. Laci azóta sem kért tőlem elnézést, mert szerintem nem is gondolja úgy, hogy azt az esetet nem úgy kellett volna intézni ahogy intézte. Egyébként azon a beszélgetésen jelen volt az erdőkövesdi polgármester is aki bőszen helyeselte Laci hozzáállását, de róla nem akarok beszélni, mert bár Pál Lacit kritizálom, de emellett tisztelem a kora, a polgármesteri tapasztalata és a politikusi retorikája miatt (nagyon ügyesen manipulálja a képviselőket a saját érdekei mentén, miközben mindenki azt hiszi, hogy nekik tesz szívességet).
süti beállítások módosítása