HTML

Utolsó kommentek

  • Az IFE JELENLEGI ALELNÖKE: TISZTELT POLGÁRMESTER ÚR. Lehet hogy nem itt kéne ilyeneket megkérdezni ezért előre is elnézést ké... (2014.02.24. 20:12) Ivádi Fiatalok
  • ColT: És valahogy meg tudjuk érteni a dolgot. Érdekes módon mindenfélére van pénz, de amikor arra kerül ... (2010.10.12. 21:08) Trükkös falurombolás 2.
  • ColT: "melyet talán senki más nem ért, csak az Önökhöz hasonló pártkatonák, akik a legsanyarúbb időben i... (2010.10.12. 19:29) Trükkös falurombolás 5.
  • Artaban: Van. (2010.03.08. 21:44) Mondd mennyit ér az ember...?! hatodik rész
  • slysco: Ha ehhez még hozzávesszük azokat a településeket, amelyek igazából nem is veszteségesek, csak a kö... (2009.11.05. 18:55) Trükkös falurombolás. 1
  • Utolsó 20

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Közös lónak...hozzáállás 1

2007.06.22. 09:04 Ivády Gábor

Mint az ismeretes Pétervására 1989-től város és nem falu (2500 lakos). Nagyon sok település szeretne város lenni az országban, mert városnak lenni sokkal jobb mint falunak. Több pénzt ad az állam és egészen más (lényegesen jobb) megítélés alá esnek rengeteg helyzetben. Persze vannak apró hátrányok is, de ezek elenyészőek. Ha például valaki (mint Pétervására) körzetigazgatási központ is akar lenni, akkor olyan dolgokat is vállal, mint okmányiroda, építésügyi hatóság, gyámügyi hivatal fenntartása. Ezek egy részére külön állami normatívát kap, de ennél sokkal ügyesebben is ki lehet jönni az egészből, mondjuk ha a társközségekkel is kifizettetjük a kiadások egy részét, mintha az az ő feladatuk is lenne. Így aztán az okmányirodán, a gyámügyön és az építésen (továbbiakban: körzetigazgatási feladatok) dolgozók bérét öten fizettük egészen 2004-ig amikor is betelt a pohár (vagy inkább ez végre valakinek szemet szúrt)és ennek sikerült véget vetnünk. Nekem egy kicsit rosszul esik, hogy Pétervására azt sem mondta, hogy bocsánat, ezt nem kellett volna, vagy legalább annyit, hogy köszönjük az eddigi hozzájárulást. Sok-sok milliót vet így ki az évek alatt Ivád (és még többet a többi település) zsebéből! (Itt megjegyzem, hogy amikor az óvodánkkal az iskolához szerettünk volna tagozódni és kértem, hogy a plusz költségeket álljuk közösen akkor az egyik pétervásárai képviselő azt mondta, hogy röhögő görcsöt kapott amikkor azt olvasta, hogy Péterke is fizessen egy olyan dologba amihez semmi köze! - ez az igazi arcátlanság!)
Szóval most már nem fizetjük közösen a fizetéseket, de a rezsit azt igen. Hogy miért? Mert az összes település összes képviselője így szavazott, kivéve az ivádiakat. Hogy miért így szavaztak? Remélem megírják ide a hozzászólásokhoz.
Egy kicsit engedjék meg, hogy továbbmenjek ennél. Tehát van egy közös irodaházunk, ahol az irodák majd felét a körzetigazgatási feladatok foglalják el ami csak Pétervásárát illeti, minket nem. Szerintem nem csak a rezsijüket kellene maguknak (Péterkének) állnia, hanem ha egy kicsit is üzleti szemmel nézzük a dolgot akkor bérleti díjat kellene fizetniük a társulásnak. (ezen felvetésemen hangosan kacagtak a péterkei képviselők)
Végül egy utolsó adalék Pétervására szemléletéhez: amikor szóba került, hogy a körzeti irodák fizessék maguk a rezsijüket, akkor megnézték, hogy a teljes épület alapterületéhez képest az irodák hány százalékot foglalnak el, így kijött 18%, tehát a rezsiköltségekhez maximum ilyen mértékben kívánnak hozzájárulni (végül ezt sem kellett). Gyors számítást végeztem és arra jutottam, hogy a többi iroda a teljes alapterület kb. 30%-át teszik ki. A többi folyosó, lépcső, mellékhelység, stb. Ezek szerint ők ezeket nem kívánják használni. Esetleg fordítsuk meg a dolgot és mondjuk azt, hogy a társult polgármesteri hivatal az épület egyharmadát használja, mi kifizetjük a rezsi egyharmadát, a többit Pétervására a körzeti igazgatás miatt. De mi ilyet nem mondunk. Azért, mert mi igyekszünk tisztességesen állni a dolgokhoz.

Az okmányirodai, gyámügyi és építésügyi dolgozókkal semmi bajom, sőt tökéletesen elégedett vagyok a munkájukkal! Az említett irodák fontosak mindannyiunknak, nagy hiba lenne ha nem lennének! Én csupán arról beszéltem, hogy a fenntartását finanszírozza az akit az megillet.


Szólj hozzá!

Címkék: panaszkönyv ivád

A bejegyzés trackback címe:

https://ivad.blog.hu/api/trackback/id/tr37103670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása