HTML

Utolsó kommentek

  • Az IFE JELENLEGI ALELNÖKE: TISZTELT POLGÁRMESTER ÚR. Lehet hogy nem itt kéne ilyeneket megkérdezni ezért előre is elnézést ké... (2014.02.24. 20:12) Ivádi Fiatalok
  • ColT: És valahogy meg tudjuk érteni a dolgot. Érdekes módon mindenfélére van pénz, de amikor arra kerül ... (2010.10.12. 21:08) Trükkös falurombolás 2.
  • ColT: "melyet talán senki más nem ért, csak az Önökhöz hasonló pártkatonák, akik a legsanyarúbb időben i... (2010.10.12. 19:29) Trükkös falurombolás 5.
  • Artaban: Van. (2010.03.08. 21:44) Mondd mennyit ér az ember...?! hatodik rész
  • slysco: Ha ehhez még hozzávesszük azokat a településeket, amelyek igazából nem is veszteségesek, csak a kö... (2009.11.05. 18:55) Trükkös falurombolás. 1
  • Utolsó 20

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

ADSL Ivádon

2007.01.28. 20:18 Ivády Gábor

Vajon mi kell ahhoz, hogy egy kistelepülésen is kiépítsenek ADSL hálózatot? Szégyen-e az, hogy egy aprófalu elnyerte az év honlapja különdíját és a lakosoknak nincs lehetőségük internetezni és megnézni a honlapot amire büszkék lehetnek?

SEGÍTSÉG! (hátha feltűnik egy jóságos cég ügyvezető királyfija és varázspálcájával rákoppint Ivádra a térképen)

6 komment

Címkék: ivád

A bejegyzés trackback címe:

https://ivad.blog.hu/api/trackback/id/tr7721587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szentes Laci 2006.12.11. 13:25:00

Definíció szerint szélessávnak tekinthető az az internetkapcsolat amely minimum 256 kbps letöltési sebességet biztosít a szolgáltatótól az egyéni előfizető irányába. Manapság leggyakrabban, ha szélessávú internetkapcsolaról beszélünk, akkor az ADSL, a kábeltévé, a bérelt vonal és a mikrohullám internetkapcsolatokról hallhatunk a legtöbbet.

Azonban már ma is működőképes kapcsolat valósulhat meg elektromos vezetéken vagy akár gázvezetéken is.

Na hát amíg nem a konvektoron, vagy a kenyérsütőn fogunk netezni és kis községünkben pedig elértük a biztosítható pár db előfozetőt, addig is kicsit utána jártam a dolgoknak és össze szedegettem mik is a "járható utak".

Van ugye az adsl, ami legismertebb legelterjedtebb, erről tudjuk mi a helyzet, mint azt már fentebb is írtam.

Aztán jön a kábeltv-s net, amihez kell először is klasszul kiépített csillagpontos kábel tv hálózat, ami Ivádon ugye sajnos szintén nincsen, de a közeli városban található kábel tv-s netről is inkább rosszakat hallunk mint jókat (Ami lehet hogy nem pont a szolgáltató miatt van, hanem mondjuk a vonal zavarása, és egyéb külső tényezők miatt). Tehát egyelőre ez is kilőve.

Mikrohullám : Klassz meg minden, nem kell még csak vezetékes telefon sem hozzá, csak ahhoz hogy egy cég kiépítsen egy ilyen hálózatot megfelelő számú előfizetőre lenne szükség, amit igen nehéz összegyűjteni, de nem lehetetlen. Én talán még ezt az utat találom a legjárhatóbbnak. Bővebb info a pm.hivatalban kapható, felvettük a kapcsolatot egy céggel ennek a fajta lehetőségnek a biztosítására. Aki még nem írakozott fel a listára ott megteheti.

Szintén terjedőben van a műholdas szélessávú internetkapcsolat, amely azonban a legtöbb esetben sajnos csak a letöltési sebességet tudja szélessávú kapcsolattá alakítani és így a legtöbb esetben a feltöltéshez (pl. e-mail elküldése) szükség van még egy egyéb internetkapcsolatra (pl. dial-up). Az azt jelenti, hogy a műholdas előfizetésért kell fizetni 1megás kapcsolat esetén 8000 ft-ot,ami eddig még rendben is lenne, de erre jön rá a csúcsidőben 3 forintos percdíj, ami azt jelenti, hogy havonta, ha folyamatosan fent vagyunk a neten, az még plusz 50.000 ft a telefonszámlán.

Létezik azonban kétirányú műholdas internetkapcsolat is, azonban ezen kapcsolatok díjai manapság még a lakossági felhasználók számára igen durvák.

Minka Attila - MIVAN.HU · http://www.mivan.hu 2006.12.13. 23:17:07

Mi is egy kis faluban élünk (PUSZTAVÁM) és itt szintén nem volt elérhető fix díjas internetszolgáltatás ezidáig.

Mi is utánnanéztünk úgy kb. 3-4 éve, hogy milyen lehetőségek lennének arra, hogy nállunk is kiépüljön a valóban jó és bevált ADSL internet szolgáltatás (stabilságában ez olyan mint egy vezetékes telefon...vagyis szinte 100% üzembiztos).

Akkoriban arra az eredményre jutottunk, hogy egy ilyen kis lakosságú településen addig sajnos nem lesz kiépítve ilyen internet amíg országosan nem lesz telített a piac. (ahhoz hogy kiépüljön általában nagyobb létszámú megrendelő kell, hogy a szolgáltatást kiépítő cég befektetése mihamarabb megtérüljön)

Szerencsénkre úgy 2 éve egy helyi cég elkezdett kiépíteni egy "W-LAN MIKROHULLÁMÚ" hálózatot,
amit az első kis csapat nagy része igénybe is vett. Ez végülis jó megoldás volt (végre volt állandó fixárú netünk!), bár sajnos sok probléma adódott a hálózati kapcsolat bizonytalansága miatt.
(viharok, hó stb. jelentőssen befolyásolta a kapcsolat minőségét).
Vagyis az eddigi 2 éves tapasztalat alapján mi ezt nem ajánlanánk senkinek, ez a rendszer inkább otthoni használatra megfelelő mint közöségire...

Mivel egy éve úgy éreztük, hogy érdemes lenne ismét megpróbálkozni a dologgal, így helyi hírdetések útján ismét összeszedtünk egy kb. 40 fős csapatot.

Ezutánn megkerestünk minden nagyobb szolgáltatót
, akiknek elmondtuk ezen kezdeményezésünk eredményét. Mindehol azt a választ kaptuk, hogy adjuk be a megrendelésünket egyszerre és talánn azutánn a "nagy magyar ....." komunikációs cég úgy dönt, hogy kiépíti itt is az ADSL-t.

Ez meg is történt, de sajnos nem vezetett eredményre.

Aztánn eltelt úgy még 5-hónap, amikoris lás csodát mindenféle üzletkötő kezdte hívogatni a falu lakóit, hogy mostmár van ADSL és lehet rendelni! Jé...most meg mért érte meg nekik?

Mindegy lényeg annyi, hogy mi létrehoztunk egy oldalt, illetve egy fórumot is a hasonló problémával küzdők részére. Illetve kerestünk egy olyan céget, aki mind szinvonalában, mindpedig egyébb tekintetben a legjobb szolgáltatást nyújtja és segíti a mielöbbi kiépítést és terjesztést is. (vigyázni kell a választásnál, mert nem mindig az ár a döntő! A késöbbi ügyintézés gyorsasága egy fontos szempont kell legyen a döntésnél, mivel nem mindegy hogy menniyt kell a telefonon lógni, ha egy kis problémánk támad...)

Vagyis, ha vannak érdeklődők IVÁDRÓL is, akkor várjuk szeretettel őket és amiben tudunk segíteni fogunk. Megfeleő számú jelentkező esetén partnerünkön keresztül megpróbálunk elérni mindent amit csak lehet!

Lapunk címe a következő:

www.mivan.hu

MIVAN.HU · http://www.mivan.hu 2006.12.17. 14:51:13

Utánnanéztünk hogy mi a helyzet az ADSL létesítéssel és, ha minden igaz akkor ivádon elérhető az ADSL, legalábbia a T-ONLINE szerint!

www.t-online.hu/ajanlataink/termekek/20060901holerheto.html

"Igal, Ipacsfa, Ipolyvece, Iregszemcse, Istenmezeje, Isztimér, Ivád, Ivánbattyán, Izmény, Izsák, Izsófalva"


Segítséget szívesen adunk elérhetőségeinken mi is, illetve akár nállunk is megrendelhető!

Polgmester 2006.12.17. 15:07:43

Köszönjük a megkeresést. Itt Ivádon az a helyzet, hogy aközelünkben van Pétervására ahovámi is tartozunk telefonilag. Nemrégiben fejlesztettek ott valamit, úgy értem a T-Com és aztán valóban lehetett ADSL-t rendelni Ivádról. Azonban néhány megrendelés után kiderült, hogy nem bír el többet az a kábel amely átmegy Ivádról Pétervásárára. Így aztán van is ADSL, meg nincs is nálunk. Ha kicsrélnék azt egy optikai kábelre, akkor minden megoldódna, de sajnos erre nincs pénzük, bár legalább a terveik között szerepel.

bfm 2007.03.05. 10:10:35

Bocsi, hogy itt teszem föl a kérdésem, de végülis Ivádhoz tartozik és lehet ,hogy több embert is érdekel: Van Ivádon eladó építési telek? Ha igen, akkor hol és mennyiért?

Ivády Gábor 2007.03.22. 05:30:35

Kedves bfm!

Keressen meg telefonon, vagy személyesen és segítünk. Van eladó telek, de mindnek más az ára, más a tulajdonosa...
süti beállítások módosítása