HTML

Utolsó kommentek

  • Az IFE JELENLEGI ALELNÖKE: TISZTELT POLGÁRMESTER ÚR. Lehet hogy nem itt kéne ilyeneket megkérdezni ezért előre is elnézést ké... (2014.02.24. 20:12) Ivádi Fiatalok
  • ColT: És valahogy meg tudjuk érteni a dolgot. Érdekes módon mindenfélére van pénz, de amikor arra kerül ... (2010.10.12. 21:08) Trükkös falurombolás 2.
  • ColT: "melyet talán senki más nem ért, csak az Önökhöz hasonló pártkatonák, akik a legsanyarúbb időben i... (2010.10.12. 19:29) Trükkös falurombolás 5.
  • Artaban: Van. (2010.03.08. 21:44) Mondd mennyit ér az ember...?! hatodik rész
  • slysco: Ha ehhez még hozzávesszük azokat a településeket, amelyek igazából nem is veszteségesek, csak a kö... (2009.11.05. 18:55) Trükkös falurombolás. 1
  • Utolsó 20

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Amikor az alapítvány nem támogatta a sportot

2007.03.29. 23:02 Ivády Gábor

 

Önök szerint a kultúrába beletartozik a sport?

Ha begépeljük a testkultúra szót az internetes böngészőbe akkor rengeteg meghatározást találhatunk. A Budapesti Műszaki Főiskola, Kandó Kálmán Műszaki Főiskolai Kar, Humánfejlesztési és Módszertani Intézet munkatársaitól kezdve A Kultúra, művészet, sport és szórakozás című könyvön keresztül , A Pedajógiai Szemle szaklapon át eljutunk Takács Ferencig (egyetemi tanár,(Magyar Testnevelési Egyetem,))

Mindannyian egyetértenek abban, hogy a sport a kultúra szerves része, sőt azt kell hogy mondjam, egyetlen olyan írást sem találtam amely ennek az ellenkezőjét állítaná (ez nem teljesen igaz, mert vannak olyan régi, ortodox kommunista elméletek amelyek azt vallják, hogy a testedzés nem tartozik a kultúrához, de azokat inkább posztsztálinista ideológiai elméletnek tartják manapság a szaktekintélyek)

A képre kattintva megtalálhatják Takács Ferenc teljes írását.

Az Ivádért Alapítvány kuratóriuma szerdai ülésén nem szavazta meg a labdarúgócsapat életbemaradásához szükséges pénzt, mert az alapítvány céljai között Ivád község kulturális életének fejlesztése szerepel és a sportról nem esik szó.

Már korábban is próbáltam neves professzorokra hivatkozva felhívni az elnökség figyelmét arra, hogy nálunk sokkal okosabb emberek már feltették ezt a kérdést és arra jutottak, hogy a kultúra alatt a sportot is kötelességünk érteni, de úgy tűnik csak én gondoltam azt, hogy ezek a nemzetközileg is méltán elismert szaktekintélyek nálunk okosabbak.

Szeretnék ezúton elnézést kérni minden ivádi focistától, minden olyan embertől aki a labdarúgást és a vasárnapi meccseket szereti, hogy nem sikerült elérnem a támogatás megítélését. (persze nem utasították el, csak majd visszatérnek a kérdésre ha az alapító okiratot módosították és a célok közé bevették a sport támogatását is, de szerintem ha akartak volna adni, akkor azt most is megtehették volna)

Sajnos nekem csak egyetlen egy szavazatom volt az ülésen és ez kevésnek bizonyult.

Utolsó napirendi pontként lemondtam a kuratórium elnöki posztjáról.

A focistáknak és a szurkolóknak pedig azt tanácsolom, hogy hozzanak létre egy saját alapítványt és azt az 1%-ot amit eddig az Ivádért Alapítvány javára ajánlottak föl azt fizessék be a későbbiekben a saját maguk által létrehozott szervezetbe (sajnos ehhez meg kell élnie az alapítványnak 3 évet és addig életben kell maradni, de a kitartásukról és a küzdeni tudásukról már biztosítottak bennünket a meccseken.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ivad.blog.hu/api/trackback/id/tr276947037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása