HTML

Utolsó kommentek

  • Az IFE JELENLEGI ALELNÖKE: TISZTELT POLGÁRMESTER ÚR. Lehet hogy nem itt kéne ilyeneket megkérdezni ezért előre is elnézést ké... (2014.02.24. 20:12) Ivádi Fiatalok
  • ColT: És valahogy meg tudjuk érteni a dolgot. Érdekes módon mindenfélére van pénz, de amikor arra kerül ... (2010.10.12. 21:08) Trükkös falurombolás 2.
  • ColT: "melyet talán senki más nem ért, csak az Önökhöz hasonló pártkatonák, akik a legsanyarúbb időben i... (2010.10.12. 19:29) Trükkös falurombolás 5.
  • Artaban: Van. (2010.03.08. 21:44) Mondd mennyit ér az ember...?! hatodik rész
  • slysco: Ha ehhez még hozzávesszük azokat a településeket, amelyek igazából nem is veszteségesek, csak a kö... (2009.11.05. 18:55) Trükkös falurombolás. 1
  • Utolsó 20

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Játszótér újra

2007.06.13. 01:15 Ivády Gábor

Nem akartam a régi bejegyzésnél beszélni a fejleményekről, mert így jobban szem előtt van a téma és már egyébként is tovahaladtunk az akkori helyzetnél.

A mellékelt kép a leendő játszóterünk látványterve. Mint minden tervezetnél, itt is arra kell számítani, hogy az egyéb költségek (pl. munkagép bérlése, de ami ennél is jobban izgat, hogy az esés-védő terület anyagköltségével mi lesz) ) csökkenteni fogják a játékok számát, de azért legyünk optimisták és gyönyörködjünk a képben.

Engedjék meg, hogy elmeséljem hogy jutottunk el eddig elsősorban azért, mert sokan kérdezték, hogy miért nem épült még meg a játszótér.

A csere-bere akciónál a nagy áttörést az hozta amikor a Sláger Rádió Bumeráng műsorából felhívtak élő adásban és  Boros Lali, valamint Bochkor Gábor igyekeztek segítőkész (csere-berekész) emberekre, cégekre találnunk.

Elsőként a Concreton Kft. ajánlott fel nekünk másfél millió forintot a játszótérhez.

Mivel ez egy csere-akció volt, így jelentkezett a Walmark Kft., akik a már meglévő 1,5 milliós felajánlást elcserélték egy kétmilliósra.

Ott álltam egy érdekes helyzetben, hiszen a Concreton Kft háromszor annyit adott mint a Walmark és mégis a kevesebbet ajánló volt az utolsó a sorban. Mi történik akkor, ha valaki azt mondja, hogy a kétmilliós játszóteret elcseréli egy kétmillió+egy forintosra? Egy forintért tisztességtelen lenne ha ő kaphatná meg a felajánlással járó összes megjelenést, PR-t, reklámot. Beszéltem a Walmark vezetőségével és megállapodtunk abban, hogy adnak plusz kétmilliót a másfél mellé, de akkor itt álljunk meg, had legyenek ők a sor végén. A concretonnal is egyztettem, nekik nem volt semmi kifogásuk a dolog ellen, nagyon örültek, hogy végül 3,5 milliós játszóterünk lesz. 

Amikor először megnéztem a játszótéri árakat, akkor rá kellett döbbennem, hogy ebből a pénzből nem lehet olyan játszóteret építeni amilyet elképzeltem. Lett volna két hinta, egy csúszda és talán egy homokozó. Úgy döntöttem, hogy a felajánlott pénzt felhasználjuk pályázatnál önerőként és így akár meg is duplázhatjuk azt. Sajnos nem írtak ki egyetlen pályázatot sem játszótér építésre, így ha még idén szerettünk volna boldog gyerekeket látni a mászókákon akkor más irányba kellett haladnunk.

Tehát 5,5 millió forintnál tartunk.

Megkértem a Climbernet Kft. (játszótér kivitelezéssel foglalkznak) vezetőjét, hogy készítsen nekünk egy látványtervet 5,5 millió forint értékben. Ők egyébként még a Sláger Rádióban felajánlották segítségüket és különböző felajánlásokat is tettek, mint pl. a terv elkészítése, a játszótér hitelesítése, sőt plusz játékokat is igértek támogatásként. Szóval megkértem őket, hogy készítsenek árajánlatot és látványtervet úgy, hogy 5,5 millió forintunk van mindenre. Erre az összegre kerül még rá pluszként az amit ők tudnak adni. Ha az engedményeket, az ajándék játék árát és az egyéb kedvezményeket (mint pl. szállítási költségtől való eltekintés) összeadom akkor tőlük újabb másfél millió forintot kaptunk.

Tehát van 7 millió forintunk a kivitelezésre (a képen látható játszótér ilyen). Most begyűjtjük mindenhonnét a pénzt és remélem júliusban meg is épül a játszóterünk.

KÖSZÖNJÜK!

Sokaknak tarozunk még köszönettel akiket nem amlítettem (Berecz János, Petre Anna és még sorolhatnám), de rájuk majd egy új hozzászólásban térek ki.

3 komment

Címkék: ivád játszótér összefogás

A bejegyzés trackback címe:

https://ivad.blog.hu/api/trackback/id/tr1297711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kékesi Anna 2007.06.13. 06:47:53

Hurrá!!!!!!!!! Nagyon klassz, hogy ennyi szponzort - pénzt tudtál még összeszedni! És hálásak lehetünk a családodnak is, hogy addig nélkülöznek, amíg te szervezkedsz! Köszönjük nekik is!
Alig várjuk, hogy ismét Ivádra menjünk, és ha már a játszótér is meglesz, még több gyerkőccel lehet együtt játszani! Ha jól látom,a terven 5 hinta van, ez nagyon klassz, mert itt Pesten előfordul, hogy egy játszótéren csak 2 db van, és abból is az egyik bébihinta, a másik nagyobbaknak való, és elég kellemetlen, ha összejön 2-3 esetleg több csöppség is, akik csaka bébihintába tudnak ülni.
A szürke terület lenne a homok?
Nem tudom, milyen belülről a házikó, vagy később a focipálya körüli padokhoz hasonlóan tudtok-e a gyerekeknek is csinálni valamit, de imádnak leülni a kisasztalhoz a kispadokra.
Na eláll a szavam, kár, hogy pályázat nincs, de úgy látom, van más megoldás is, és azt Te megtaláltad.
Köszönjük és várjuk nagyon!
Sok sok puszi és köszönet az összes gyerekes nevében!
Anna

Climbernet kft · http://www.climbernet.hu 2007.06.13. 15:50:26

A játszószerek telepítési költsége számunkra egyértelműen tartalmazza az ütéscsillapító talaj, jelen esetben homok költségeit is. Tehát semmilyen, bújtatott, váratlan, utólagos kiadás nincs ezzel kapcsolatban.
Benke Tibor
Climbernet kft

Szepes Péter · http://kutaso.hu 2007.07.07. 22:48:15

Szívből gratulálunk Nektek!

Szepes P.
süti beállítások módosítása