HTML

Utolsó kommentek

  • Az IFE JELENLEGI ALELNÖKE: TISZTELT POLGÁRMESTER ÚR. Lehet hogy nem itt kéne ilyeneket megkérdezni ezért előre is elnézést ké... (2014.02.24. 20:12) Ivádi Fiatalok
  • ColT: És valahogy meg tudjuk érteni a dolgot. Érdekes módon mindenfélére van pénz, de amikor arra kerül ... (2010.10.12. 21:08) Trükkös falurombolás 2.
  • ColT: "melyet talán senki más nem ért, csak az Önökhöz hasonló pártkatonák, akik a legsanyarúbb időben i... (2010.10.12. 19:29) Trükkös falurombolás 5.
  • Artaban: Van. (2010.03.08. 21:44) Mondd mennyit ér az ember...?! hatodik rész
  • slysco: Ha ehhez még hozzávesszük azokat a településeket, amelyek igazából nem is veszteségesek, csak a kö... (2009.11.05. 18:55) Trükkös falurombolás. 1
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Trükkös falurombolás 4.

2009.10.29. 10:14 Ivády Gábor

Aztán válaszoltam:

Tisztelt Államtitkár Úr!

Levelében megértésre és együttműködésre kér a látványos demonstrációval, és a nagy sajtóvisszhanggal szemben, melyek úgy gondolja, hogy nem segítik a probléma megoldását.

Talán az elmúlt évek negatív tapasztalatai ösztönöztek arra, hogy minden eszközt megragadva próbáljam érdekeinket érvényesíteni, a helyzetünket artikulálni.

Az a bizalom, amelyről Ön beszélt, bennem sokáig élt. Sajnos azonban sok esetben érzékeltem, hogy a pályázati elbírálásoknál, a települések nem mindig a rászorultság alapján, hanem sok esetben a polgármester politikai hovatartozásának függvényében kaptak több, vagy kevesebb pénzt. A legutóbbi (működésképtelen önkormányzatok egyéb támogatása) pénzosztásnál is kérdően néztem az összegekre, és nem értettem, hogy miként lehet egy önkormányzat működésképtelen, miközben folyamatos fejlesztéseket hajtanak végre, azaz önerőre mindig el tudnak különíteni pénzt (nem csak papíron). Ők milliókat kaptak, míg Ivádnak 500 ezer forint jutott, miközben polgármesterségem hét éve alatt mindösszesen 85 méternyi, azaz a vicc kategóriájába tartozó hosszúságú járdát sikerült építenünk. Ha ezt mind csak vádaskodásnak tekinti, akkor nagyon szívesen készítek erről egy kimutatást, bár talán mindenkinek jobb, ha ennek nem állok neki (csak azt nézzék meg, hogy mondjuk Erdőkövesd (szocialista polgármesterrel) mennyit kapott az elmúlt 7 évben, és ehhez képest Ivád milyen összegekhez jutott, és az aránytalanság még akkor is fenn fog állni, ha nem túl korrekt módon lakosságarányosan tekintünk a számokra).

Persze akkor más(ok) volt(ak) a miniszter(ek), az államtitkár(ok) és sorolhatnám tovább, de ezzel az okfejtéssel most nem jutunk előbbre.

A kért bizalmat nagyon szívesen újraépítem magamban. Még akkor is, ha nem tudtam nem észrevenni a levelében azt az apró célzást, mellyel a főállású tevékenységemre utalt. Nagyon szívesen kifejtem egyszer az ezzel kapcsolatos véleményemet, hátha sikerül végre rámutatnom, hogy nem ez viszi csődbe az önkormányzatokat, és hogy milyen hatása lenne egy olyan szabályozásnak, hogy a kistelepüléseken csak társadalmi megbízatásban lehetne a polgármesterséget ellátni. Én úgy gondolom, hogy megdolgozok azért a pénzért amit kapok, de nem lenne ellenemre, ha minden közigazgatásban, és állami érdekeltségű cégnél dolgozó embernél be tudnánk vezetni egy minőségellenőrzési, teljesítményfüggő fizetési struktúrát, mert akkor rengeteg pénzt tudnánk megtakarítani (és lehet, hogy én nem is kapnék kevesebbet). Kezdhetnénk a minisztériumoknál, folytathatnánk a rengeteg külsős-belsős bizottsági helyeknél, állami cégeknél, és zárjuk az önkormányzatoknál. Tehát az elvégzett munkához kössük a javadalmazás mértékét és ne a beosztáshoz.

Egyébként, ha jelen pillanatban van önöknél mondjuk egy betöltetlen államtitkári, vagy osztályvezetői poszt, akkor szívesen megteszem a kellő lépéseket.

Eddigi politikai pályafutásom alatt, mindig korrekt módon jártam el, ennek megfelelően, ha valóban megoldjuk a fennálló problémát, én ezt ugyanúgy közölni fogom a sajtóval, megköszönve az együttműködésüket, és a rugalmasságukat, mint ahogy a problémára felhívtam a figyelmet. Egy demonstrációval jelen körülmények között csak tovább feszítenénk a már így is a szakadás határán lévő társadalmi feszültséget (ami egyáltalán nincs ellenemre, ha Ivád jövőjéről van szó és nem találjuk meg az együttműködés módját).

Újult bizalommal és a problémánk megoldásának reményében, maradok tisztelettel,

Ivády Gábor - polgármester

Ivád, 2009-07-24

Szólj hozzá!

Címkék: politika panaszkönyv ivád segítség!

A bejegyzés trackback címe:

https://ivad.blog.hu/api/trackback/id/tr111483327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása