HTML

Utolsó kommentek

  • Az IFE JELENLEGI ALELNÖKE: TISZTELT POLGÁRMESTER ÚR. Lehet hogy nem itt kéne ilyeneket megkérdezni ezért előre is elnézést ké... (2014.02.24. 20:12) Ivádi Fiatalok
  • ColT: És valahogy meg tudjuk érteni a dolgot. Érdekes módon mindenfélére van pénz, de amikor arra kerül ... (2010.10.12. 21:08) Trükkös falurombolás 2.
  • ColT: "melyet talán senki más nem ért, csak az Önökhöz hasonló pártkatonák, akik a legsanyarúbb időben i... (2010.10.12. 19:29) Trükkös falurombolás 5.
  • Artaban: Van. (2010.03.08. 21:44) Mondd mennyit ér az ember...?! hatodik rész
  • slysco: Ha ehhez még hozzávesszük azokat a településeket, amelyek igazából nem is veszteségesek, csak a kö... (2009.11.05. 18:55) Trükkös falurombolás. 1
  • Utolsó 20

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Halhatatlanság Ivádon

2007.02.14. 12:34 Ivády Gábor

 

Felhívás!

Ivád község képviselőtestülete úgy határozott, hogy nyolc utcájának új nevet ad. 

Legyen az Ön őse, ismerőse, rokona, barátja valamelyik névadó! Sőt lehet akár Ön is (amennyiben a törvényi feltételeknek megfelel)

A magyar jogszabályok szerint élő emberről nem nevezhető el közterület, valamint a névadónak kiemelkedő személynek kell lennie.

Ivád község vállalja, hogy az utca neve 300 évig nem változik meg.

No és persze ki kell fizetni a méterenkénti 100 ezer forintos árat!

További részletek a www.ivad.hu oldalon találhatók.

 

21 komment

Címkék: utcanév

A bejegyzés trackback címe:

https://ivad.blog.hu/api/trackback/id/tr8036514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szepes Péter 2007.02.14. 20:37:24

Kedves Gábor!

Szívből kívánom, hogy legyen szerencsétek.

Üdv.

Ivády János 2007.02.15. 15:23:38

Nagy ötlet, és mi van akkor, hogy ha jelentkezik valami eszement és a pénze meg az összeköttetései alapján valami elképesztő baromságot talál ki. Pl.:Chuk Norris híd,vagy Colberg híd nem tudom, hogy áll a pillanatnyi szavazás az új "M0"-ás hid ügyében. Szerintem a jelentkezőknek bekelljen rakni egy bizonyos összeget /100 milliót, lehetőleg Euróban/bánat pénz címen.Ez is nagy ötlet.Üdv mindenkinek
Ivády Jancsi Hunyadi u. /remélem még az!/

Sándor Marianna 2007.02.16. 08:35:24

Kedves Ivády Gábor Polgármester Úr!

Az Ivádhoz kapcsolódó kezdeményezések szinessebbé teszik ezt a szürke világot. Volt önkormányzati dolgozóként tudom, hogy a vidám hangulatú kezdeményezések mögött milyen nehézségek húzódnak meg. Szerintem az utcanevek eladását a halálhoz kötni egy kicsit morbid. Viszont jó ötlet lenne megkeresni nagy cégeket, és róluk elnevezni utcákat, ezzel is reklámozni az adott céget. És ugye a cégnek nem kel meghalnia ahhoz, hogy azonnal felvegye az utca nevét?

Sok sikert.

Üdvözlettel: Sándor Marianna

Polgmester 2007.02.16. 12:04:36

Péter, köszönjük szépen a jókívánságokat!
János! A képviselőtestület dönti el, hogy mi legyen az utca neve. Nem fogunk bármit elfogadni, így az őrült ötletek máris kudarcra vannak ítélve.
Kedves Marianna! Köszönjük az ötletet, megfogadjuk, sőt már keresen is a cégek képviselőit! Reméelm személyesen sis találkozunk majd Ivádon.

Tar Zoltán 2007.02.16. 12:49:05

Érdekes az ötlet, érdekes, mint minden más is, ami egy kicsit ( vagy nagyon ) különbözik a megszokottaktól.
Mivel valamilyen szinten, vagy módon, én is munkálkodtam a dolog meghirdetésében, természetesen támogatom az ötletet ( ha nem lenne munkaköri kötelességem :) , akkor is támogatnám ).
Nagyon jó dolog, hogy vannak emberek, mint az előttem hozzászólók is, akik támogatják, értékelik az új kezdeményezést, ám sajnos, vannak olyan emberek is ( és sokan ), akik csak a negatívumokat látják a dologban.
Rögtön az a gondolat üt szöget a fejükben, hogy "dehát ha átnevezik az utcákat, akkor ki fogja nekem elintézni a lakcím átíratást, ki fogja nekem rendezni az ezzel járó utazási költségeimet....", stb, stb.
Én úgy érzem, hogy nem csak EGY embernek kellene törnie azon a fejét, hogy miként lábaljunk ki ebből a szomorú gazdasági, - és valljuk be - erkölcsi, morális helyzetből, hanem mindenkinek, minden magyar állampolgárnak tennie kellene azért, hogy jobbra forduljon a sorsa, Sorsunk.
Sajnálom, hogy sokan megriadnak, ha a változtatás azzal jár, hogy azért valamilyen módon meg is kell dolgoznia, pedig másképp nem megy, nem megy, csak úgy, ha mindenki munkálkodik, ha összefogunk.
Halljuk mindenhonnan, hogy fogjunk össze, "ez az összefogás éve lesz", és hasonló szlogenek, de, nézzünk szét, összetartunk-e valamiben?!
Talán egy dologban igen: a panaszkodásban.
De, hogy bárki venné a bátorságot, a becsületet, az önérzetét, az önbecsülését, hogy panaszkodás helyett azt mondaná, hogy "kérem szépen, ezt, meg ezt fogom csinálni, hogy jobbra forduljon a sorsom, a sorsunk..." olyan ember csak nagyon kevés van, sajnos.
Beszélünk itt magyarságról, meg Magyarországról, amik szinte már-már csak elhalt szavak, értelmetlen szavak, mert lássuk be, Emberekről van itt szó, és nincs nemzet, ha nincsennek benne Emberek, nincs ország, ha nincsenek benne Emberek, Emberi Sorsokról van itt szó!
Sajnos, ma, az a morál, ami él az emberekben, és ahogy az emberek a saját sorsukhoz állnak ( általában ), vagy a saját sorsuk megváltoztatásához állnak, szinte egyenlő a nullával.
Kár, hogy sokan nem veszik észre ezt a lehetőséget, vagy ennek a lehetőségnek a pozitív vonzatait.
Pedig, akárhogy is, nemcsak a rendszer alakítja az embereket, hanem az Ember is a Rendszert.
Ezt kéne belátnunk és tartósan megfogadnunk.
Hajrá Ivád!!!

Ivády Endre 2007.02.16. 14:53:35

Személy szerint kicsit aggódom a kezdeményezés miatt. Szerintem egyszerű halandó embernek nem lesz pénze utcanév vásárlására.
Ha pedig valami nagyobb cég reklámfogásból utcát, vagy utcákat vásárol majd, azt valószínűleg saját magáról fogja elnevezni, különben miért fizetne.
Tehát lesz majd TESCO-street, Hjing-jang-köz, stb.
De remélem nem ilyenek fognak pályázatot nyerni egy több száz éves múltra visszatekintő kis magyar faluban, és szép magyar utcaneveink maradnak még ha mások is lesznek mint most!
Sok sikert!

Ivády György 2007.02.18. 09:08:09

Ivád 300 éves utótörténete, avagy variációk 1 téméra

2007 Az ivádi képviselőtestület eladja utcaneveit
2008 Az ivádi képviselőtestület eladja az ivád légterében lévő oxigén atomokat
2008 ősz KG eladja az ivádi képviselő testületet
2009 A falu gazdasági helyzete stabilizálódik, beindul az iparosodás
2009 ősz A válsztások közeledtével megrettenve a végeredmény bizonytalanságától Ivád bekebelezi Heves megyét. A gyors győzelem hatására egész Mo-t.
2010 A világ retteg! Az orosz medve ingyen adja a földgázt, kőolajat. Japán a béke érdekében számítástechnikai cikkekkel árassza el Mo-t. A rendkívül jó gazdasági helyzetre való tekintettel Ivády G London, Párizs, Bécs legforgalmasabb utcaneveit megvásárolja a maga nevére.
2050 Magyar-Ruszin belviszály
2051 A magyarok bebörtönzése, és sterilizálása
2300 Fellép a degeneráció, a vérfertőzés következtében Mo kihal
kb 2510 Ivády Gábor halhatatlan! Bécs, London, Párizs utcái még mindig viselik nevét

A történet szereplői kitalált személyek ha valaki magára ismer az csak a véletlen műve!!

Ivády Gxörgy

Varga János 2007.02.18. 15:53:13

Tisztelt Polgármester úr!
Régóta tervezgetem, hogy gratulálok önnek és önöknek az elképesztően jó ötleteikért. Először a csere-bere akciókor hallottam Ivádról. Felejthetetlen volt az a péntek délelőtti Sláger rádió műsor. Nagyon meghatódtam a legdrágább emberkék érdekében feltett ötletéért, a támogatók önzetlen felajánlásaik, valamint a sláger rádió közreműködése miatt. Szívembe zártam ezt a kis telelpülést és annak vezetőjét. De ahogy hallottam és olvasgattam, nem voltam egyedül. Sok jó érzésű embernek még könnyeket is csalt a szemébe. Egy jó ötlet, megérdemelt eredmény!
Akkor rögtön megnéztem a honlapjukat, és azóta is rendszeres látogatója vagyok. Kiváló a honlap, gratulálok a díj eléréséhez! 186 pályázatból és a 14 díjból egyet elvinni sem semmi! Azt is olvastam valahol, hogy jutányos áron önkormányzatok részére készítenek honlapokat, és több megyéből is van érdeklődés.Gondolom a mai körülmények között nem mindegy, mennyi pénzt fizet ki egy telelpülés, egy jó honlapért.
Aztán olvastam az újabb ötletet, hogy országos mozgalmat indítanak az önkormányzatok között, egymás megsegítésére. Nagyon szép dolog. Kérdés, hány ilyen jó érzésű polgármestere van az országnak? Mindenesetre,
önök megtették az első lépést, megajándékozzák Kutasót egy játszótéri játékkal(Nagyon szurkolok, hogy nekik is sikerüljön gyermekeiknek örömet szerezni egy új játszótérrel!), sőt felajánlották egy törpefalu honlapjának elkészítését. Szívesen olvasnám más polgármesterek, önkormányzatok felajánlásait is. Nagy szükség lenne az országban az össszefogásra. Biztos, hogy a kistelepülések megélhetése nagyon, de nagyon nehéz. Kellene, hogy a városi polgármesterek is felfigyeljenek az akcióra, hiszen az ő támogatottságuk sokkal nagyobb és nekik jóval több bevételük származik.(Például az ipari létesítményekből,stb.) Ez a gondolat is a szívből jövő, egymásnak segítő, jó érzésből indult ki. Bízzunk a legjobbakban!
És most itt ez az újabb akció, a halhatatlanság akciója. Nagyon jó ötlet, ha ebből anyagi haszna lehet a településnek. Látom, vannak ellenzői (és a nevekből ítélve, pont ivádiak), de ez megszokott dolog, és ne tántorítsa el önöket. Én úgy gondolom, hogy a polgármester úr, és a képiselőtestület tagjai tudják mit kell tenni, és azt meggondoltan teszik. Különösen, ha ekkora anyagi haszonra sikerülne szert tenni. Látván, ismerik a szabályokat, és ismervén a polgármester nyilakozatát, nem minden árom akarnak pénzt szerezni.
Valószínű Ivády Endrének sem kell aggódnia, egyszerű halandó emberek nem hogy nem tudják megvenni az utca elnevezését, mindaddig meg sem tehetnék, amíg eredményt el nem érnek valamilyen területen. Ha Ivádon van Tesco, (amit nem gondolok, hogy egy ilyen kis településen volna) akkor miért ne lehetne példáut az odavezető út Tesco utca? Nemcsak a több száz éves múltra, de a több százéves jövőre is tekintettel kell lenni.
Ivády György hozzászólása agyament és hihetetlen. Ő egy megkeseredett embernek látszik. Nem lehet, hogy valamilyen sérelem érte az önkormányzat részéről? Vagy talán beteg? Az irása arra vall, hogy sok értelem nem szorult belé, én csak nevettem rajta. Ön polgármester úr és képviselőtársai, tisztelt ivádiak is mosolyogjanak rajta, mert másra nem érdemes, még arra sem, hogy reagáljanak a hozzászólásához.
Továbbra is lelkes látogatója maradok a honlapjuknak. A játszótér átadásának idejét figyelemmel kisérem, és ha tehetem, a családommal együtt elmegyünk. Szeretném, ha ez a játszótér gyermekek zsivalyától lenne hangos, sok-sok vidám perceket tölthetnének ott évek hosszú során és egyre többen. Ugye ivádiak, ezt szeretnénk mindanyian?
Nagyon sok sikert és még több a település érdekében hozott ötletet, a megvalósitásokhoz összefogást, sok szerencsét és jó egészséget kívánok önöknek!

Üdvözlettel
János

Ivády Róbert 2007.02.19. 15:21:22

Minden "eszement" ötlet jó, ami a falu javát szolgálja! Bánatomra utcanevet még nem tudok vásárolni, de adóm 1%- ra bizton számíthattok.
Robi

Szepes Péter 2007.02.19. 21:56:54

Tisztelt Varga János Úr!

Köszönjük jókívánságait és szurkolását!

Üdvözlettel:

Szepes Péter
Kutasó polgármestere

Ivády Gábor 2007.02.21. 00:27:07

Kedves György!

Kimaradt Ivády György letatóztatása, koncepciós pere és nyilvános kivégzése.

Szabó 2007.02.22. 08:36:09

Szeretnék én is hozzászólni a témához, igaz én ebben nem nagyon vagyok érintett.
Egy kis nógrád megyei faluban lakom ami lehet hogy hátrányosabb helyzetben van mint Ivád.
Igaz ez relatív.
A falu lakossága kicsit több mint Ivádé, de a lakosság nagy része roma és igen nagy a munkanélküliség is. Nincsenek munkahelyek, igen kevés bevételből gazdálkodik a falu.
De: a falu szépül és fejlődik hála a polgármester asszony leleményességének.
Igaz Ő nem szerepel hetente a sajtóban-sőt egyáltalán nem-, csak a falut szokták megemlíteni az újságokban hogy a település újabb pályázatot nyert és ezzel X.-összeget.
Kis falunkban van már szennyvíz, kábeltévé, internet, most bővítik az óvodát, nemrég lett kész az öregek otthona, sőt, két játszótérrel is büszkélkedhetünk.
Sajnos amint értesültem róla sajnálatos módon a már eddig megvolt intézmények és szolgáltatások is megszűntek.
Nem tudom, hogy az ivádi polgármester milyen fórumokon kopogtat, milyen pályázatokat ad be hogy mindenhol falakba ütközik, de hogy e téren valamit rosszul csinál....hát nem is tudom.
Ezt nem azért írtam hogy ezzel megbántsak bárkit is, de ahelyett hogy mindenféle eszement ötlettel sajnáltassuk magunkat hogy hátha valaki majd jön és segít, ideje lenne a tettek mezejére lépni, lehet hogy eredményesebb lenne.
Ha esetleg úgy dönt a falu vezetősége hogy megpróbálja ezt az utat, szívesen segítek fölvenni a kapcsolatot az előbb említett falu vezetőségével.
Lehet hogy tudnak jó tanácsokkal, vagy pályázatírásban segíteni.
Mert ugye ha nekik bejött talán Ivádnak is sikerülhet....

Szabó 2007.02.22. 08:40:03

Jav. :Sajnos amint értesültem róla sajnálatos módon a már eddig megvolt intézmények és szolgáltatások is megszűntek Ivádon.

Ivády Gábor 2007.02.22. 20:38:39

Kedves Szabó!

Már vártam, hogy mikor kerül valaki elő aki végre villanyt gyújt sötét fejemben és megmondja hol rontom el a dolgokat.
Itt volt a nyelvemen már évek óta a szó, valami "p" betűs és mindent megold, de a pápán és a Potteren (Harry) nem jutottam túl. Hála Önnek mostantól Ivád virágzásnak indul, met elárulta a titkot: Pályázat!
Igen, irónikus vagyok és egy kicsit sem bánom. Lassan tényleg eljutunk odáig, hogy már nem a felelőtlen kormányzati politika a hibás, hanem mi a kistelepülések polgármesterei.
Igen, vannak köztünk sikeresebbek és kevésbé azok. Attól függően, hogy ki , mikor, milyen előd után, milyen anyagi helyzetben, milyen környező települések között, milyen pártállású politikusokkal, milyen kistérségben és még sorolhatnám tovább, hogy milyen körülmények között lett polgármester. Tudok mondani olyan az Önökéhez hasonló méretű települést amelyhez képest csak egy elmaradott porfészek az otthona, a polgármestere meg tehetségtelen dilettáns. Ha gondolja segítek fölvenni ezen települések vezetőivel a kapcsolatot ha már únják a lassú fejlődést.
Szerintem a mi ötleteinkben éppen az a különleges, hogy nem segélyeket kérünk, nem várunk adományokat, hanem adunk is valamit a segítőknek, így aztán azt a vádat, hogy csak sajnáltatjuk magunkat kifejezetten visszautasítom!
Ennél jobban a tettek mezejére lépni nem tudok. Attól, hogy Ön ezzel az egy-két ötlettel találkozott én még rengeteg mindent csináltam eddig is, lobbiztam, nyertünk pályázatokat is, de sajnos a politikai elit kifejezett célja, hogy megölje a kistelepüléseket. Kérdezze meg a polgármesterét és ha csak nem nagyon elkötelezett bal oldali asszony akkor egyet ért majd velem ezekben a kérdésekben.
Természetesen szívesen beszélgetnék vele, mert jó lenne az ő szájából is hallani azokat a dolgokat amiket itt elmesélt. kérem írja meg hol lakik és én felveszem a vezetőkkel a kapcsolatot.
Ivádot pedig nem kell féltenie!

Szabó 2007.02.23. 08:26:33

Sajnálom hogy így reagált hozzászólásomhoz.
Ha a politikai elitnek a célja a kisfalvak megölése lenne ( csak azt nem értem miért ) akkor egyik kistelepülés sem kapna támogatást.
De nagyon sok kap.
Az hogy Ön miért nem, arról azt hiszem nem én tehetek. Engem higgye el, nem érdekel hogy a polgármester asszonyunk melyik párt szimpatizása, csak az hogy a falunk szépül, szépen, csendben.
Lehet hogy a mi falunk valamihez képest elmaradt porfészek és a vezetője egy dilettáns, de valahogy mégis jobban fejlődik.
Ezek után meg sem merem kérdezni, hogy Ön ilyen eredmények után hová sorolja magát. De erre inkább majd akkor térjünk vissza, ha sikerült eladnia az összes utcát ( amit kétlek ) és a bevételből esetleg kiépiti a falujában azokat a szolgáltatásokat amikkel a mi községünk rendelkezik ( akkor lesz a mi diletáns polgármester-asszonyunkal egy szinten ) és ha ezt még megspékeli valami plusszal akkor elnézést kérek Öntől.
Innentől fogva nem kívánok hozzászólni a dolgaihoz-habár gondolom sokak szerint még ennyit sem kellett volna-.
Sok sikert!

Ivády Gábor 2007.02.23. 09:15:05

Ön vagy nagyon naív és semmit nem vesz észre maga körül, vagy nagyon elkötelezett kormánypárti nézeteket vall. A törvények nem teszik lehetővé, hogy megszűntessenek kistelepüléseket, de megfojtani nyugodtan lehet. Támogatást kapunk, csak egyre kevesebbet, tehát nem hogy az inflációt követné, hanem körülbelül 8-10%-kal kapunk kevesebbet mint tavaly. Szépen lassan ölnek meg bennünket. Viszont nem véletlen, hogy bezárják a kisiskolákat, az óvodákat, a postákat, stb., mindenkit belekényszerítenek kistérségi társulásokba csak azért, hogy a feladatok ellátását centralizálják, vagyis minél észrevehetetlenebb legyen ha eltűnik egy falu. Érdekes módon az elmúlt 4 évben az addigi kb. 2-3 száz ÖNHIKI-s (Önhibáján Kívül Nehéz Gazdasági Helyzetbe Került Település)település helyett mára kb. 1300 van. Szóval akkor valóban kapnak megfelelő módon állami támogatást?
Ön is tehet arról, hogy kapunk-e akár mi akár 1300-an elég pénzt az államtól a működésre, mert ha ilyen rózsaszín ködben éli az életét akkor a felelőtlen gazdaságpolitika és a vidék elnyomása könnyedén folytatható, azaz még asszisztál is az egészhez. Én nem azt kérem, hogy váltson politikai nézetet, hanem hogy kellő kritikával nézze az eseményeket és ha kell azt tegye is szóvá a saját oldalán is. Csak ne itt a mi blogunkban, mert annak semmi értelme. Nem mi vagyunk a döntéshozók.
Nem vitattam eddig sem, hogy Önök nálunk jobban fejlődnek-e vagy sem. Elhiszem, hogy igen, de ezért engem hibáztatni elég felületes dolog. Ha nekem Zsigulim van, másnak pedig Audija (mert ezt örököltük) akkor ne a sofőrt hibáztassuk ha az egyik lassabb a másiknál. Nem korrekt.
Az Ön polgármester asszonya nem dilettáns, sőt biztosan nagyon jól végzi a dolgát. Előző hozzászólásommal arra próbáltam rávilágítani, hogy ő is tekinthető annak, csak viszonyítási alap kérdése az egész. Kívánok neki nagyon sok erőt és egészséget a munkájához! Remélem mindig egy kicsivel előttünk jár majd és ha mi nekilendülünk a fejlődésnek akkor Önök méginkább. Őszintén kívánom ezt!
Majd térjünk vissza akkor a beszélgetésre, ha eljön az ideje, hogy elnézést kérjen tőlünk!
Nem árulná el a települése nevét? Most már nagyon kíváncsi vagyok.

P. Attila 2007.03.03. 17:02:06

Tetszik az ötlet, hajrá, várjuk a továbbiakat!

csigabiga 2007.03.19. 13:19:12

bár én nem ivádi vagyok, még csak nem is heves megyében lakom, de jóleső érzéssel tölt el, hogy vannak még emberek, akik foglalkoznak a környezetükkel, és próbálják fejleszteni azt, annak ellenére, hogy alig van valamiből.
szimpatikus lépésnek tartom ezt a blogot, és szerintem tökjó ötlet ez az utcaneves dolog. sok sikert kivánok hozzá!

Ivády Gábor 2007.03.22. 05:26:15

Hamarosan jön az újabb ötlet...:)

Kékesi Anna 2007.03.24. 15:31:34

Alig várom az új 5letet:) Ne csigázz sokáig!!!!

;-) 2007.07.05. 22:17:06

Nekem lenne egy ötletem, és szerintem jó. Mi lenne, ha nem lenne polgármester. Évente mennyit spórolna meg Ivád, talán akkor már nem is lenne annyira hátrányos helyzetű? Nem tudok pontos számadatokról sajnos, da majd biztos, hogy beavat minket ez a „csodabogár”.
Aki egyetért, az jelezzen, kérem…
;-)
süti beállítások módosítása